Kuvasarja neulakintaan teosta

Muodosta pitkähköstä langasta kaksi lenkkiä ja pujota pitkään päähän neula.

Napakka ote lenkistä ja tuo peukalon yli pitkä pää ja neula. Lyhyt pää jää kouraan.

Vie neula lenkkien läpi ja langan ali ja kiristä. Peukalon ympärille syntyy lenkki.

Kiristä edellisessä kuvassa syntyvä silmukka ja pujota jälleen neula molempien lenkkien ja peukalon ympäri olevan lenkin läpi ja vasemmassa reunassa olevan langan ali ja kiristä.

Nyt vie neula vain oikean puoleisen lenkin läpi ja peukalolla olevien lankojen ali ja kiristä.

"Tiputa" reunimmainen lenkki peukalolta ja poimi se neulaan. Vie neula lenkin läpi ja peukalolla olevien lankojen ali ja kiristä. Toista tätä vaihetta kunnes ketjun pituus on tarpeeksi pitkä. HUOM! Ylhäällä oleva lenkki syntyy aina peukalolta tiputetusta.

Kun ketju on tarpeeksi pitkä yhdistä se lenkiksi poimimalla yläreunan silmukan kuten yllä. Sen jälkeen poimi peukalolta pudotettu ja vie neula peukalon ja etusormen välissä olevasta lenkistä ja peukalolla olevien ali. Tässä kuvassa on jo neljäs kerros menossa.

Eli poimi silmukka oikealta, pudota peukulta ja vie sen läpi, vie peukalon ja etusormen välissä olevan lenkin läpi ja peukalolla olevien ali.

Villa lanka on helpointa jatkaa avaamalla säikeet ja kieputtamalla uuden langan pää vanhaan. Pieni kosteus huovuttaa jatkokohdan jos lanka on huopuvaa. Jos lanka ei huovu varminta taitaa olla tehdä pieni solmu.

Minua pyydettiin jonkinlainen ohje kyhäämään neulakintaan teosta joten päädyin ottamaan valokuvia. Kuva kertoo kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa.... Kuvissa on tosin pieni selostus mukana. Lanka on kippuraista koska kehräsin itse mutta toivottavasti se ei vaikeuta ohjeen seuraamista. 
Tarvitset lankaa ( mieluiten villaa ) ja paksun neulan.

Silmukoiden lisääminen ja kaventaminen tapahtuu kuten neuloessa; joko lisätään yhteen edellisen kierroksen poimittuun silmukkaan toinenkin tai neulotaan kaksi yhteen. 

Toivottavasti tästä on iloa! Pistäkää viestiä jos jokin kohta on epäselvä.