13. helmi, 2015

MiniMiN- Johdanto

Olen harrastanut "nukkistelua jo pienestä pitäen enemmän tai vähemmän, pienenä oli Lundby-talo ja barbit joille tein vaatteita ja huonekaluja. Itseasiassa jo silloin pidin enemmän vaatteiden ja huonekalujen tekemisestä kuin itse leikkimisestä. Haaveilin ain upeasta viktoriaanisesta nukkekodista jossa olisi paljon huoneita ja kauniita prinsessoja.

Kymmenisen vuotta sitten vihdoin innostuin tekemään isoa nukketaloa ja siitä tosiaan tuli iso. Niin iso että annoin sen kummitytölle kun ei kotona ollut tilaa. Talossa on 4 kerrosta ja ullakko ja yhteensä 11 huonetta. leveys on 80 cm, syvyys 33 cm ja korkeus 140 cm. Tuohon taloon tein myös ensimmäiset nukkeni joista ihan ensimmäinen on vieläkin laatikossa piilossa ja sinne se jääkin. Se oli savesta ja piippurassista ja hyvä harjoituskappale. Tuon savinuken jälkeen löysin Fimon ja tein Pietu-ukon. Pietulla on niin paljon leikitty että piippurassit on löysät ja nenästä puuttuu pala, mutta silti se on lempinukkeni.

Syy siihen että vihdoin aloin pitämään tätä blogia ( saa nähdä miten kauan innostus riittää ) on että Facebookin Nukkekoti harrastajien ryhmässä minua on kehoitettu pitämään. Olen myös huomannut että tulee joka päivä sinne täräytettyä esille jotain ja kenties joku eksyy tännekin joskus katselemaan.