30. loka, 2013

Mitä suurinpiirtein nämä sivut sisältää

Kaiken voisi kiteyttää kahteen sanaan: itsetehty ja kierrätetty. Materiaalit joita pääsääntöisesti käytän käsitöissä on mahdollisimman luonnollisia, villaa, pellavaa, puuvillaa jne. Myös kierrätys on sydäntä lähellä ja koska olen kotihoidontuella kotona koulusta, kierrätys on myös tapa saada edullista materiaalia. Pyrkimys on tehdä laadukasta mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä.

Minua kiehtoo vanhasta uuden tekeminen kaikessa muodossa. Meillä on kotona suurin osa huonekaluistakin joko itsetehtyjä tai käytettyjä. En tarkoituksella ole siihen pyrkinyt vaan vanhat muodot kertakaikkiaan hivelee silmää ja yleensä kaupasta ei saa tarpeeksi persoonallista. (Tai hinta on pökerryttävä.) Yleisin lause mitä käytämme huonekalukaupoissa mieheni kanssa on; "Toi olis kiva jos se olis eri värinen." Mitä järkeä ostaa uusi ja maalata se heti...

Viereisessä kuvassa on yksi harvoista uutena ostetuista: TV-taso joka toimii tuulikaapin penkkinä. Päällä Puolasta tuotu lampaantalja ja itse huovutettu tyyny.